Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Избират новия президент на Европейската волейболна конфедерация в София

София ще бъде домакин на ХХХVI Генерална асамблея на Европейската волейболна конфедерация (CEV). Това стана ясно на Генерална асамблея на CEV в Анкара, където федерацията ни по волейбол беше представлявана от президента и вицепрезидента на централата Данчо Лазаров и Иван Тодоров. Асамблеята ще е на 16-и и 17-и октомври 2015-а година, като тогава ще бъде избран и нов президент на Европейската волейболна конфедерация.

На събранието на 48-те страни-членки в Анкара станаха ясни и част от домакините на предстоящите европейски първенства през 2016-а и 2017-а година.

През 2016-а година ще бъдат проведени 2 европейски първенства по волейбол в зала. Шампионатът за жени под 19 години ще се проведе в Словакия и Унгария в края на месец август. През същата година предстои Европейско първенство за мъже до 20 години, но домакинът все още не е известен. Швейцария ще приеме финала на Европейското първенство по плажен волейбол няколко седмици преди старта на Олимпийските игри в Рио де Женейро.

През 2017-а година ще се проведат Европейските първенства за мъже и жени. За първи път в историята си Азербайджан и Грузия ще бъдат домакини на европейско първенство. Двете страни ще приемат шампионата за жени. Мъжете ще играят в Полша, която може да бъде наречена Volleyland, според официалния сайт на CEV. Страната беше домакин на две от групите на първенството на Стария континент през 2013-а година.

През 2017-а година Словакия и Унгария отново ще бъдат съвместен домакин на Европейско първенство. Този път двете страни ще приемат шампионата при мъжете до 19 години. През същата година ще се проведе и първенството за жени до 18 години, но домакинът още не е известен.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна