Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В петък президентът започва консултации с партиите и коалициите в НС

| обновено на 29.10.14 в 16:09

В петък президентът Росен Плевнелиев започва консултации с парламентарно представените партии и коалиции, информират от прессекретариата на държавния глава. Плевнелиев ще се съобрази с желанието на политическите сили, заявено при разговорите на "Дондуков" 2 на 15-и октомври, да има индивидуални срещи с всяка парламентарна група.

Консултациите ще започнат на 31-ви октомври с парламентарната група на АБВ и ще приключат на 5-и ноември с депутатите на ГЕРБ. Предвижда се на ден да се състоят срещи с по две парламентарно представени политически сили.

Съгласно конституционните разпоредби, след консултациите ще бъде връчен проучвателен мандат за съставяне на правителство на най-голямата парламентарна група – ГЕРБ, посочват от прессекретариата на държавния глава.

На среща със студенти във Велико Търново Росен Плевнелиев изрази надежда, че новото правителство ще е факт преди 10-и ноември:

Ще ми се България с едно проевропейско правителство преди 10-и ноември да може да даде ясно посоката. Още веднъж, дори последните избори, но и всички избори досега, зададоха ясно на политиците какво имат да вършат. Българите искат проевропейско и продемократично правителство.




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени