Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Камионите с руска помощ за Донецка и Луганска област прекосиха границата с Украйна

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Камионите с четвъртата партия руска помощ за населението на Донецка и Луганска област прекосиха тази нощ руско-украинската граница. Товарите, както и преди, бяха проверени само от руски митничари.

Хуманитарната пратка от около 1000 тона включва предимно строителни материали, храни и медикаменти и е предназначена непосредствено за жителите на Донецк и Луганск. Преди да потегли колоната от около 100 товарни коли, Русия предложи на ОССЕ и на украинските граничари да проверят товарите, като в крайна сметка са били инспектирани само няколко автомобила. Съмненията, че Русия използва хуманитарните конвои, за да доставя оръжие на сепаратистите остават, заяви говорителят щаба на Антитерористичната операция Владислав Селезньов.

Междувременно в Русия набира сила скандалът с популярния руски актьор Михаил Почеренков, който стреля с картечница от позициите на сепаратистите на летището в Донецк, като при това беше с каска, на която пише "Преса". По този повод Съюзът на руските журналисти излезе с остра декларация, в която заявява, че поведението на актьора е безотговорно и може да застраши живота на журналистите, които работят в зоната на конфликта.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна