Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Екатерина Макарова с второ поражение в София

Екатерина Макарова с второ поражение в София
Снимка: sofia-tennis.bg

Екатерина Макарова допусна второ поражение в група "Сердика" на Турнира на шампионките на УТА в София и вече няма шансове да продължи на полуфиналите. Рускинята загуби от шестата в схемата Ализе Корне (Франция) с 1:6, 4:6 и остана без спечелен сет в двата си мача от надпреварата с награден фонд 750 хиляди долара.

11-ата в света Макарова започва добре мача и реализира пробив, но след това загуби шест поредни гейма, а с това и първия сет. Във втората част Макарова отново започна по-добре и поведе с 2:0, но в последствие Корне взе пет от следващите шест гейма, което се оказа решаващо.

Играх по-добре в сравнение с първия ми мач (б.а. загуба от Флавия Пенета в два сета). Радвам се, че постигнах първа победа.Имам шанс да се класирам за полуфиналите. Във всеки мач се опитвам да давам най-доброто от себе си. Ще се постарая да го направя и утре, за да спечеля и да продължа напред, коментира 20-ата в света Корне.

В решаващия мач от групата французойката ще се изправи утре срещу лидерката в класирането с две победи Гарбине Мугуруса (Испания).

Срещу Мугуруса ще се опитам да играя по-агресивно, да се движа добре. Надявам се да се получи и да победя, каза Корне. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна