Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Славия" спря победната серия на ЦСКА на стадион "Българска армия"

ЦСКА-"Славия"
Снимка: БГНЕС

"Славия" прекъсна победната серия на ЦСКА, след като измъкна 0:0 при гостуването си на стадион "Българска армия" в мач от 14-ия кръг на "А" група. "Червените" имаха шест поредни победи на своя стадион без допуснат гол, но ремито развали стопроцентовия актив на ЦСКА. Стойчо Младенов направи само една промяна в състава в сравнение с победата над "Левски" преди седмица. На мястото на наказания Маркиньос титуляр започна Борис Галчев.

"Червените" започнаха много агресивно и пресираха съперника в неговата половина. В 12-а минута Марин Оршулич с глава не успя да вкара, а четири минути Серджиу Буш бе изведен на стрелкова позиция от Галчев, но ударът на румънеца не намери целта. Последваха пропуски на Тони Силва и Александър Тунчев за ЦСКА. След първоначалния натиск в първите 20-ина минути тимът на "Славия" изнесе играта в по-предни позиции и на свой ред създаде добри положения за гол. Мишел Платини можеше да накаже бившия си отбор в 22-а минута, но ударът му бе спасен от вратаря Дивиш. Най-чистата позиция през първата част се откри пред Фернандо Да Силва от "Славия", който бе изведен от Вълчанов в наказателното поле, стреля, но като по чудо Якуб Дивиш изби топката с една ръка.

След почивката "червените" имаха териториално превъзходство, но трудно пробиха в добре подредената защита на "Славия". Стойчо Младенов пусна в игра Антон Карачанаков и Еденилсон Бергонси в опит да внесе острота в атаката. Бергонси можеше да вкара малко след влизането си на терена, но негов удар в 75-а минута бе избит с върха на пръстите от вратаря на "Славия" Емил Петров. Малко по-късно отново Бергонси се озова на стрелкова позиция, но стреля неточно с глава. В 88-а минута Тончи Кукоч посрещна от воле топката и разтърси напречната греда.

"Славия" също можеше да стигне до трите точки в самия край, но защитникът Димитър Везалов от малкия пеналт не успя да преодолее вратаря на ЦСКА.

След последния съдийски сигнал "белите" изразиха бурна радост от спечелената точка. Това подразни Тончи Кукоч, който налетя на неигралия в този мач заради контузия вратар на "Славия" Георги Петков в тунела за гостите на стадион "Българска армия".


Първенство на България по футбол, среща от 14-ия кръг в "А" група:

ЦСКА - "Славия"  0:0
стадион: "Българска армия"
зрители: 3000
главен съдия: Станислав Ставров
жълти картони:
- ЦСКА: Венцислав Василев, Тони Силва;
- "Славия": Иван Вълчанов, Фернандо Да Силва, Кире Ристевски, Емил Петров, Димитър Пиргов;
състави:   
ЦСКА: Якуб Дивиш, Венцислав Василев, Александър Тунчев, Марин Оршулич, Тончи Кукоч, Борис Галчев, Стивън Сънди (73-Еденилсон Бергонси), Тони Силва, Жуан Фелипе (65-Антон Карачанаков), Луис Соарес, Серджиу Буш;
"Славия": Емил Петров, Костадин Дяков, Димитър Пиргов, Кире Ристевски, Димитър Везалов, Диего Фераресо, Чавдар Янков (81-Димитър Георгиев), Иван Вълчанов (90-Владимир Семерджиев), Фернандо да Силва (46-Жереми Манзоро), Радослав Василев, Мишел Платини.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна