Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Новият министър-председател Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ, обяви незабавни реформи за засилване на икономическия растеж и инвестициите, пише германският вестник "Ханделсблат" по повод вчерашното гласуване в българското Народно събрание.

Германският седмичник "Шпигел" критикува начина, по който се отбелязва 25-годишнината от падането на Берлинската стена. Най-зловещото гранично съоръжение, разделящо близо 3 десетилетия Берлин, Германия и Европа не може да бъде повод за инсталации с балони и галапредставления, смята изданието.

Четирима последователи на радикалния ислям, които бяха арестувани в нощта на четвъртък срещу петък в Лондон, са планирали нападение срещу британската кралица Елизабет Втора, пише британският вестник "Сън". Задържаните са на възраст от 19 до 27 години. Според "Сън", те планирали да атакуват кралицата по време на днешното честване на Фестивала на британския кралски легион. Засега Скотланд ярд не потвърждава информацията на таблоида, а само пояснява, че продължава разследването и обиските, свързани с арестите.

Противоречиви версии за смъртта на руския актьор Алексей Девотченко, известен като критик на Владимир Путин, будят безпокойство, пише италианският вестник "Кориере дела сера". Полицията твърди, че Девотченко е починал от сърдечен удар и че в момента на смъртта е бил пиян. В руски медии обаче се появиха твърдения, че по стените на апартамента на Девотченко имало капки кръв, а навсякъде из дома имало разбити стъкла. Според полицията това били стъкла от счупени бутилки от алкохол.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна