Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Кордоба" остана без победа в Примера след 0:0 срещу "Ла Коруня"

"Кордоба" и "Ла Коруня" не успяха да си отбележат гол
Снимка: БГНЕС

"Кордоба" пропусна шанса да запише първа победа след влизането си в Примера дивисион и завърши 0:0 като домакин в 11-ия кръг с "Депортиво" Ла Коруня. Домакините имат 6 точки, колкото и "Реал" Сосиедад, но остават на последната 20-а позиция. "Синьо-белите" от Галисия са 15-и с 9.

Нападателят Федерико Картабия имаше най-добрата голова възможност за домакините, които играят първи сезон в елита от 1972-ра година насам. В 16-ата минута той получи правото да изпълни дузпа, но вратарят на гостите Фабрисио Агосто спаси. Наказателнят удар беше отсъден заради събаряне на Даниел Пинийос от португалеца Елдер Пощига. Това нарушение беше наказано и с първи жълт картон за Пощига, а в 29-ата минута той вече беше по пътя към съблекалнята, след като получи втори такъв заради удар в лицето на Иняго Лопес от "Кордоба".

От този момент нататък домакините контролираха събитията на терена, владееха повече топката, опитаха и няколко далечни удара, но вратарят Агосто беше на мястото си. Безпътицата продължи и през второто полувреме, което изнерви феновете на стадион "Нуево Арканхел" и те изпратиха играчите на "Кордоба" с освирквания.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна