Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Атлетико" Мадрид с изненадваща загуба в Испания

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Атлетико" (Мадрид)  отстъпи идненадващо с 1:2 при визитата си на "Реал" Сосиедад в мач от испанското футболно първенство.

Така "Реал" Мадрид е начело с 27 точки пред "Барселона" с 25. "Атлетико" е с 24, а "Валенсия" и "Севиля" с по 23.

Футболистите на аржентинския треньор Диего Симеоне стартираха отлично срещата и откриха резултата в 10-ата минута чрез Марио Манджукич.

Само пет по-късно мексиканецът Карлос Вела изравни с удар от 20 метра, който не остави никакъв шанс на Мигел Анхел Моя, който пази вратата на "Атлетико". След този гол домакините, които бяха водени от временния треньор Асиер Сантана, взеха инициативата в свои ръце и атаките им станаха все по-опасни.

Пет минути след началото на второто полувреме левият защитник на "Атлетико" Гийерме Сикейра получи два бързи жълти картона в рамките на 120 секунди и остави своите с човек по-малко. Въпреки това "Атлетико" можеше отново да поведе, но Манджукич не улучи вратата от 7 метра по диагонала от дясно. Осем минути преди края Иманол Агирече донесе успеха на "Реал" Сосиедад с мощен изстрел с глава.

С победата домакините вече имат 9 точки и са един от шестте състава с такъв актив, но пък напуснаха зоната на изпадащите и в момента са на 15-о място.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени