Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Екатерина Стратиева получи титлата си от европейския рали шампионат за 2014-а година

Екатерина Стратиева получи титлата си от европейския рали шампионат за 2014 година
Снимка: Личен архив

Екатерина Стратиева получи титлата при жените в европейския рали шампионат по време на официалното награждаване на медалистите в Корсика. Стратиева заедно с Кармен Поенару спечелиха титлата на дамите след три победи в „Ladies Trophy“.

Липсата на бюджет им попречи да стартират в Корсика, но Стратиева беше на острова, за да получи трофея си на специална церемония. На нея присъстваха новият шампион в ERC Есапека Лапи, победителят при серийните автомобили Виталий Пушкар, Стефан Лефебвр, който спечели титлата в ERC Junior и Золтан Бесеней, който за втора поредна година е номер едно при автомобилите с предно предаване.

Безкрайно съм щастлива, че съм на това невероятно място с толкова силни пилоти край мен. Видях огромно уважение от всички ключови фигури в спорта и съм още по-мотивирана да продължа битката догодина. След церемонията заедно с Крейг Брийн, Кевин Абринг, Робер Консани, Стефан Лефевр, Андреа Грунола и още неколцина състезатели отидохме на нощно каране до близката картинг писта. Трасето беше мокро и беше страшно забавно. Изпратихме подобаващо сезона и се разделихме с пожеланието през 2015 година да сме отново заедно, заяви Стратиева, след като получи трофея си. 

Вместо традиционните купи организаторите от Eurosport връчиха на шампионите специално изработен часовник, на чиято задна страна е гравирана титлата.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна