Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повече от 10 хиляди българи са били на круизни пътувания през 2014 г.

Повече от 10 хиляди българи са били на круизни пътувания през тази година, като за следващата година са направени рекорден брой резервации, съобщи Българското круиз общество. Круизните пътувания предлагат по-интересна и динамична ваканция, по време на която за кратко време може да се видят различни страни, култури и кухня.

Освен това, круизните линии предлагат гъвкава модерна политика и мениджъмнт - така председателят на Българското круиз общество Илиян Иванов обяснява нарастващия интерес:

Стараят се да дават една много по-добра добавена стойност за парите, които харчат пасажерите на техните кораби и това са най-различни бордови кредити, безплатни СПА процедури или пък с намалена цена брегови екскурзии, ваучери за казино... И в крайна сметка хората се връщат определено доволни.

В бройката 10  000 пасажери от България, не е включен броят на децата под 18 години. А рекордният брой резервации за следващата година е направен още преди традиционния период на намаленията, който започва в края на декември, уточни Илиян Иванов. Най-предпочитаната дестинация за българите е Средиземно море, но интерес представляват и Балтийско море, норвежките фиорди, Дубай и Канарските острови.

Като период определено се е наложил 7-дневният круиз. Обикновено хората правят резервации за ваканциите си около 3-4-5 месеца преди самото отплаване, тъй като знаете, че освен резервацията за самия круиз, тук са намесени в болшинството от случаите и самолетни билети, така че, за да се хванат добри цени за самолетните билети е препоръчително, разбира се, възможно по-рано да се направи резервацията за круиза, допълни председателят на Българското круиз общество.

Очакванията са цените на круизите да се запазят на същите нива и през следващата година, посочи още Илиян Иванов.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени