Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НС прекратява пълномощията на депутата Красимир Ципов

Красимир Ципов
Снимка: БГНЕС
Народното събрание ще прекрати пълномощията на депутата от ГЕРБ Красимир Ципов, който беше назначен за заместник-министър на вътрешните работи. Той беше член на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред в 41-вото и 42-рото Народно събрание и член на правната комисия в предходния парламент. В началото на работата на новия парламент Ципов беше назначен за председател на Временната комисия за изработване на проект на правилник за организацията и дейността на НС. Той участваше и в работата на Временната комисия по правни въпроси.

С прекратяването на пълномощията на Красимир Ципов депутатите ще гласуват и промени в двете временни комисии, с които да се запълнят овакантените позиции.

В дневния ред на парламента е и прекратяване на мандата на заместник-председателя на Комисията за финансов надзор Николай Попов, който ръководеше ключовия пост "Управление и надзор на инвестиционната дейност". Вчера той подаде оставка, като посочва лични причини за решението си.

Депутатите ще се запознаят и с два доклада за прилагането на Закона за административните съдилища за 2013-а година. В тях е направена обобщена информация за дейността им, като включват данни за натовареността на регионалните съдилища, кадровата им обезпеченост, срочност на решаване на делата, качество на съдебните актове, данни за направените запитвания до Съда на Европейския съюз и предложения за законодателни промени.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна