Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тодор Батков: Имаме сериозни финансови затруднения

Тодор Батков
Снимка: БГНЕС

"Левски" дължи 578 хиляди евро на треньори, футболисти и други лица, но това едва ли ще застраши клубния лиценз за предстоящия сезон в "А" футболната ни група и евентуално европейските турнири. Това обяви президентът Тодор Батков

Финансовият директор Константин Баждеков подчерта, че "Левски" изостава с два месеца и половина за заплатите на служителите в Детско-юношата школа, както и с 26 дни и 20 процента за първия отбор.

Имаме сериозни финансови затруднения. Изоставаме с месец за заплатите на първия отбор и с близо 2 месеца за персонала. Дължим на клубове и футболисти, с които сме разтрогнали. Нещата продължават да бъдат напрегнати, но ние полагаме кански мъки, за да оцелеем в бурята. Ще направим това ръка за ръка, заяви Тодор Батков на пресконференция на стадион "Георги Аспарухов".

За тези 578 хиляди евро, които "Левски" дължи на различни лица и организации, Батков добави: По някои ще водим съдебни битки, защото така просто няма да стане. Една такава вече я спечелихме, а тя е срещу "Спортинг" Лисабон за трансфера на Валери Божинов. Много хора могат да ме упрекнат за неговото привличане, но аз все още мисля, че то беше правилен ход. Тогава се консултирах с адвокати и специалисти, а те ме убедиха, че проблем няма.

Събранието на акционерите на "Левски" е насрочено за 17-и декември от 10 часа преди обед, като то ще се състои в залата за пресконференции на общежитията край стадион "Георги Аспарухов". Той обясни, че в края на октомври вещи лица са прегледали счетоводството и са дали оценки, което е направило възможно свикването на събранието.

Какво ще бъде решено на събранието може да чуете от звуковия файл!

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени