Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кубрат Пулев: Кличко държи четирите колана като негов монопол

Кубрат Пулев: Кличко държи четирите колана като негов монопол
Снимка: Фейсбук

Чувствам се отлично и готов. С Божията помощ и българите зад мен се надявам да успея, това заяви Кубрат Пулев два дни преди мача за световната титла срещу Владимир Кличко. Двамата застанаха заедно пред медиите по време открита тренировка преди двубоя в събота.

Надявам се да го нокаутирам с всякакви ръкавици, така най-добрият български боксьор коментира поредния номер от страна на Кличко предоставените му в последния момент боксови ръкавици са с марка Кличко и са произведени специално за украинеца. За Пулев обаче те са нестандартни и ръцете му трудно влизат в тях.

Ръкавицата е най-важното нещо в бокса. Все едно във Формула 1 да не видиш гумите и да не знаеш с какви гуми караш. Това не е номер към мен. Това е за негово удобство. Той си е направил тези четири колана, като негов монопол ги държи и прави, каквото си иска. Не дава допинг контрол, може така да се напомпа, че за мача да се изчисти и след него да даде абсолютно чиста допинг проба. И това не е възможно, а сигурно, заяви Пулев.

Няма да коментирам това, което Пулев каза, защото го използва като оправдание. Все нещо не е наред въпросите за допинга, неявяването му на пресконференцията и проблемите с ръкавиците са само част от тези оправдания. Въпреки това аз уважавам Кубрат Пулев и смятам, че той заслужава да е тук. Искам да отбележа, че той не трябва да пропуска пресконференцията след мача, защото имам да кажа нещо много важно, каза Владимир Кличко. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна