Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България участва за втори път в инициативата "Нощ на театрите"

Снимка: Фотоколаж: Силвия Петрова

България се присъедини за втори път към европейската "Нощ на театрите". В представянето на театрални и оперни постановки, срещи и филмови прожекции, се включиха 11 български града.

Юлиан Вергов е един от посланиците на "Нощта на театрите". Според него подобни инициативи трябва да придобият още по-голяма мащабност и да се превърнат в ежедневие:

Трябва да има "Нощ на театрите" и според мене трябва да стане седмица на театрите, след това десетдневка на театрите, месец, тримесечие, шестмесечие и година на театрите, което ще бъде най-страхотното изживяване. Ако можем всяка нощ да бъде в продължение на една година "Нощта на театрите", както трябва да има такива и на музеите.

За любителите на театралното изкуство "Нощта на театрите" е едно неповторимо изживяване:

Тук съм, защото обичам театъра. Неповторим начин на преживяване на други действителности, наистина страхотно, казва една от посетителките.

Една много хубава инициатива, която се провежда за втора поредна година. И миналата година бях на този ден на театър. Като цяло, театралното изкуство е изкуство, което възпитава и променя възгледите на младите хора и мисля, че то е една много важна и значима част за развитието на културата на България, посочва друг от почитателите на театралното изкуство. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени