Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Минералните бани в Шипково ще бъдат реконструирани

Снимка: Георги Корнейков, БНР
Община Троян ще извърши цялостна реконструкция на минералните бани в Шипково. Това лято собствеността на балнеоложкия комплекс  беше прехвърлена от държавата на общината и в момента администрацията в Троян разработва варианти за управлението му. От общината  планират  първо да се направи ремонт на басейна, съобщи кметът  на Троян Донка Михайлова:

В момента се проучва колко би струвал един цялостен ремонт на басейна. Необходимо е на първо място да изградим  една подпорна  стена и да направим цялостна реконструкция на басейна. Няма да е по силите на общинския бюджет в рамките на една година да направи  реконструкция на получената собственост.

Михайлова допълни, че хотелиерите в региона настояват минералните бани в Шипково да се управляват от общината:

Техните страхове са, че отново можем да попаднем на некоректен наемател и концесионер. Обещахме, че няма да вземем решение без  да отчетем тяхното мнение.

Донка Михайлова каза още, че от години общината иска да вземе на концесия минералните води както в Шипково, така и в Чифлик, но получава отказ от страна на Министерството на околната среда и водите заради липса на достатъчно свободни  обеми.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени