Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма данни за умишлен палеж при пожара в база на бивш завод край Равда

| обновено на 19.11.14 в 19:11
След  повторния оглед няма установени данни за умишлен палеж при снощния пожар, унищожил складовата база на бившия Завод за електроника и роботика край Равда. Въпреки това версията за умисъл продължава да се разследва. Тя е сред трите основни предположения на полицията. Другите две са за застрахователна измама или случайно въникнал инццидент.

Складовата база, разположена на площ от 13 декара,  е напълно унищожена. Бившият завод е приватизиран преди повече от 20 години от частна фирма, собственост на израелски гражданин, каза кметът на Несебър Николай Димитров:

Тук по справките излиза, че е собственост на някаква фирма на някакъв израелски гражданин. Това, което знам от полицията, от пожарната, че още вечерта са взели бързи и адекватни действия. Дошъл е представител на собственика. От полицията са му снели данни, показания, пожарната си е свършила навреме работата. В склада не е имало машини, не е имало нищо, просто е имало някакви кашони, стари такива неща, останали от преди години.Това навремето беше завод "Роботика", произвеждаха в машиностроенето, в машинообработваща промишленост нещо, но от 20 години не работи и повече.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна