Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов разпредели отговорностите и ресорите между четиримата вицепремиери

Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Бойко Борисов лично ще наблюдава дейността на Държавната агенция „Национална сигурност“ и на Държавната комисия по сигурността на информацията. Борисов разпредели отговорностите и ресорите между четиримата вицепремиери. 

Румяна Бъчварова освен коалиционната политика и държавната администрация ще координира работата на пет министерства - на здравеопазването, образованието,  културата, туризма и спорта.

Меглена Кунева ще надзирава силовите ведомства МВР, Министерството на отбраната, Минестерството на правосъдието, както и работата на Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност.

Томислав Дончев поема надзора върху икономическия сектор - министерствата на регионалното развитие, на икономиката, на енергетиката, на транспорта, на земеделието и това на околната среда, както и работата на ДКЕВР, на Държавната комисия за стоковите борси и тържищата и на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол. 

Ивайло Калфин няма в ресора си координация по отношение на министерства. Той ще наблюдава Държавната агенция за закрила на детето, Националния компесаторен жилищен фонд и Националната агенция за професионално образование и обучение. 



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна