Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Пари Сен Жермен" излезе начело във Франция след пета поредна победа

Пасторе и Лавеци осигури победата на "ПСЖ" над "Метц"
Снимка: sportal.bg

Отборът на "Пари Сен Жермен" излезе начело във временното класиране във френската Лига 1, след като записа пета поредна победа при гостуването си на "Метц" в среща от 14-ия кръг. Гостите успяха да вземат трите точки след 3:2, но бяха на път да пропуснат сериозен аванс от 2 гола. Гостите поведоха с 2:0 през първото полувреме след попадение на Хавиер Пасторе в 9-та минута и автогол на Гаетан Бусман в 16-та. Домакините обаче изравниха с два гола от дузпи на Модибо Маига в 49-та и 52-та минута. Есекиел Лавеци се превърна в герой за "ПСЖ", след като отбеляза победното попадение в 84-та минута.

Срещата започна много добре за гостите, които взеха преднина от два гола - още в 9-та минута Хавиер Пасторе се възползва от грешка в отбраната на съперника, открадна една топка и навлезе в наказателното поле, след което технично отбеляза за 0:1. 7 минути по-късно след центриране на Есекиел Лавеци от фаул Гаетан Бусман не успя да изчисти добре и вкара в собствената си врата за 0:2. В началото на втората част "Метц" изравни след 2 бързи дузпи в рамките на 3 минути - първо Адриен Рабио събори Сергей Криветц, а Модибо Маига намаби, а малко след това Грегори ван дер Вийл игра с ръка в наказателното поле и отново Маига бе точен от дузпата за 2:2. 6 минути преди края Златан Ибрахимович отправи силен удар, който бе избит от вратаря, но Лавеци не сгреши при добавката и прати трите точки в столицата.

"Пари Сен Жермен" събра 30 точки в актива си от 14 мача, "Олипмпик" Марсилия има 28 от 13, а "Олимпик" Лион е с 26 също от 13 двубоя.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна