Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министърът на отбраната на САЩ Чък Хейгъл подаде оставка

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Американският министър на отбраната Чък Хейгъл подаде оставка. Президентът Барак Обама заяви, че Хейгъл ще продължи да изпълнява задълженията си, докато Сенатът утвърди негов наследник, и посочи:

Чък Хейгъл не беше обикновен министър на отбраната. Като първия ветеран, който заема този пост, той разбира нашите мъже и жени, както никой друг. За близо две години Чък беше отличен министър, действащ сигурно, докато модернизирахме стратегията и бюджета си, за да се справим с дългосрочните заплахи, докато отговаряме и на непосредствените заплахи като "Ислямска държава" и ебола.

От своя страна Чък Хейгъл изказа благодарности на екипа си и увери, че докато все ще изпълнява функциите на министър на отбраната, ще работи със същото усърдие както досега:

Изключително се гордея с постигнатото по това време. Ние подготвихме себе си, съюзниците ни и афганистанските сили за сигурност за успешен преход в Афганистан. Подсилихме дълготрайни съюзи и подкрепихме нови партньорства, докато успешно отговаряхме на кризи по целия свят. Също така започнахме важни реформи, които ще подготвят тази институция за предизвикателствата, които ни очакват през следващите десетилетия.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени