Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

6-годишно дете с алкохолна интоксикация е спасено в МБАЛ Бургас

6-годишно дете с алкохолна интоксикация е спасено от лекарите в Спешното отделение на Бургаската многопрофилна болница. Момиченцето е докарано в лечебното заведение вчера следобед от неговите родители.

Детето е постъпило в болницата в безсъзнание. Баща му го донесъл на ръце и, по думите му, то е изпило около 200 гр. водка без родителите му да го видят. Започнало да говори несвързано и да се държи неадекватно. Момиченцето беше в предкоматозно състояние, обясни дежурният лекар, който го е приел д-р Димче Миладиновски: "Сложихме го под кислород. Сложихме венозни пътища, обливки и след това го хоспитализирахме в отделение по реанимация и анестезиология".

Острото отравяне с алкохол е много опасно, особено при малките деца, защото настъпват необратими мозъчни увреждания. От голямо значение била и бързата реакция на родителите, допълни лекарят. "Всяка една минутка е от значение, защото може да се засегне центъра за дишане и детето може да почине от дихателна недостатъчност. Също така, този алкохол може да допринесе до тежка чернодробна и бъбречна недостатъчност.

В момента състоянието на детето се подобрява и то вече е изведено от реанимация, но остава под наблюдение в детското отделение на бургаската болница.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна