Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Рома" взе дербито срещу "Интер", пак подгони "Ювентус"

"Рома" взе дербито на кръга в Италия след 4:2 срещу "Интер"
Снимка: БГНЕС

"Рома" надигра гостуващия "Интер" с 4:2 в дербито от 13-ия кръг на италианското футболно първенство. Така възпитаниците на Руди Гарсия записаха седма поредна домакинска победа от началото на сезона в калчото, а със събраните 31 точки столичани се доближиха на 3 точки от лидера "Ювентус".
"Интер" продължи лошата си серия срещу "Рома", като вече няма победа над съперника в десети последователен официален мач от април 2011-а година насам. Новият наставник на "черно-сините" Роберто Манчини остана без успех и във втория си мач в първенството, след завръщането си на кормилото на отбора.

"Рома" започна по-добре срещата и заслужено поведе в резултата в 21-вата минута, когато Адам Ляич беше изведен в наказателното поле и с остър пас по тревата подаде към непокрития Жервиньо, който от метър засече в мрежата. В 34-тата минута Жервиньо за втори път прати топката в мрежата на Самир Ханданович, но попадението правилно беше отменено заради засада на котдивоарския нападател. Само две минути по-късно "Интер" изравни Здравко Кузманович центрира от корнер от ляво и Андреа Ранокия с глава прати топката в десния ъгъл на Морган де Санктис. Това беше първи допуснат гол от домакините в Калчото като домакин след шест поредни сухи мрежи на "Олимпико" в кампанията досега. "Рома" продължи да владее повече топката и Жервиньо получи нов шанс да се разпише, след като проби на скорост отдясно в наказателното поле, но в последния момент Ранокия с шпагат изби в корнер.

Домакините стартираха страхотно второто полувреме. Още в 65-ата секунда след подновяването на играта Хосе Колевас отново изведе столичани напред. Гръцкият национал направи изключителен самостоятелен пробив от ляво, навлезе в наказателното поле и със страхотен удар по диагонала не даде шансове на Ханданович. В 57-ата минута Пабло Освалдо успя да изравни с петия си гол за сезона. Нападателят получи пас от Додо в пеналта и шутира от 15 метра, топката се отклони от крака на Давиде Астори и влетя в мрежата на "Рома" за 2:2.

Радостта на гостите беше кратка. След час игра Жервиньо проби от дясно и подаде към Франческо Тоти на границата на малкия пеналт. Ударът на капитана на столичани беше блокиран, след което той от паднало положение върна към непокрития Миралем Пянич и босненецът с шут по тревата от точката на дузпата вкара трети гол за "Рома". Във втората минута на добавеното време Пянич реши окончателно мача след прецизно изпълнение на фаул от около 25 метра.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна