Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бюджетът на службите за сигурност за догодина е намален до 7%

Снимка: БГНЕС

Бюджетът  на службите за сигурност за догодина е намален до 7 процента. Това стана ясно след заседанието на парламентарната комисия за контрол над спецслужбите. Шефът на Националната служба за охрана коментира, че са възможни съкращения.

С близо 3,5 милиона лева е намален бюджетът на НСО за 2015 година. Около 200 хиляди лева са капиталовите разходи, а парите, с които ще разполага специализираната охрана, ще са 31,616 милиона. Началникът генерал-лейтенант Ангел Антонов заяви, че намаленият бюджет няма да засегне качеството на работата на служителите. Към момента не отпада броят на охраняваните лица, но остава проблемът с автопарка.

Знаете ли, че работим на зъби и нокти, за да осигурим необходимия транспорт на всички, които са по закон.

Председателят на ДАНС Владимир Писанчев заяви, че по-малко пари ще има и за неговата служба. Предполага се, че ако се осъществи намерението на управляващите да се отдели ГДБОП от ДАНС, тогава ще има и допълнителни рестрикции. Към добрата работа на ДАНС Писанчев добави и операцията в Пазарджик:

Проблемът се появи с идването на, както ние ги наричаме, транзитни джихадисти. Тези хора можеха да радикализират нещата. Те започнаха да оставят материали, започнаха да оставят други неща, това вече започваше да става опасно. Предполагам, че седемте потвърдени мерки показват, че ние сме си свършили работата добре.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна