Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слави Бинев подаде оставка като председател на Комисията по култура и медии

| обновено на 08.12.14 в 18:21
Снимка: БГНЕС

Слави Бинев подаде оставка като председател на парламентарната комисия по култура и медии. Това стана след 12-дневното недоволство от неговото назначение на повечето творчески гилдии, както и на обществените медии - БНР и БНТ. Бинев не получи подкрепа и от Министерството на културата. 

Мафията не можа да ме убие, но културата и медиите могат да пият вино днес вечерта от моя череп, заяви Слави Бинев. Той посочи, че отдавна е взел решението да подаде оставка. Още преди седмици искал да говори със своите колеги, обсъждали се най-различни варианти.

Мисля, че вече кофите с помия дойдоха малко повече дори на човек, който може да носи като мене. Искам да пожелая големи успехи творчески на всички културни дейци, много пари и наистина правилата да важат за всеки един от тях. На вас медиите искам да ви пожелая да дойде някой, който да помогне ние да не сме вече с трицифрено число надолу в свободата на словото, така, както е в "Репортери без граница", а наистина да се направят правила, които да направят медиите свободни. Да не е нужно, когато някой посочи този, който трябва да бъде убит, той каквито и аргументи да има, просто няма да може да се справи. Много от вас знаят моето минало, което бе различно интерпретирано. Стана ясно едно, мафията не можа да ме убие, но културата и медиите могат да пият вино днеска вечерта от моя череп, образно казано, заяви Бинев.

Считаме, че създаването на напрежение, независимо колко е основателно или режисирано не трябва да продължава, коментира председателят на парламентарната група на "Патриотичния фронт" Валери Симеонов.  

Проблемът се инспирира от българското Народно събрание. Беше подхваната и до момента се води една изключително грозна и унизителна кампания за опетняването на името на господин Бинев, без това да бъде подкрепено от каквито и да било аргументи, той да е изключително омерзен. Господин Бинев приема всичко това като една изключително грозна атака срещу неговата личност, каза Симеонов.

"Патриотичният фронт" няма да предложи друга кандидатура за председател на комисията по култура и медии, каза Валери Симеонов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна