Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

КНСБ и БСП искат замразяване на пенсионната възраст през 2015-а

Снимка: БГНЕС


КНСБ и БСП-Лява България настояват за замразяване на пенсионната възраст за всички категории през 2015-а година. Това стана ясно след среща между представители на профсъюза и социалистите в Народното събрание. 

БСП-Лява България настоява за по-широко обсъждане на въпроса за пенсионната възраст у нас и решението да е съобразено с реалната обстановка в страната, коментира лидерът на "червените" Михаил Михов. Той добави, че с КНСБ имат и общи виждания. 
Че най-ниските доходи на работещите, минималната работна заплата не бива да бъде облагана. Да се даде възможност да се връщат обратно данъци. За нас си споделяме със синдикатите общото виждане, че трябва тази година също да бъде нулев.
Председателят на КНСБ Пламен Димитров изрази надежда, че броят на политическите субекти, които подкрепят идеята за замразяване на пенсионната възраст у нас, нараства.
Не ни устройва никакъв вариант, различен от нулево нарастване на възрастта за следващата година и от тук нататък вече - търсене на решения за по-дългосрочен хоризонт. Това хората могат да преглътнат, друго не могат. Това, наистина, е максималният компромис, с който всички трябва да си дават сметка в държавата, че може да бъде направено, заедно с другите мерки, за които говорихме за повишаване на приходите.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени