Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Издирването на Петко Сертов с хеликоптер не даде резултат

Светлозар Лазаров
Снимка: БГНЕС

Полицията проверява сигнал, че колата на бившия председател на ДАНС Петко Сертов е била забелязана в района на град Петрич. Главният секретар Светлозар Лазаров съобщи, че в издирването е включен и хеликоптерът на Гранична полиция: 

Днес беше осъществено планираното облитане с хеликоптера на Гранична полиция от 12.30 до 13.30 от пътен възел Мухово, язовир "Тополница", посока Костенец също - всъщност не даде резултат до настоящия момент. Вследствие на облитането не е забелязан автомобилът на господин Сертов, нито господин Сертов. Паралелно с това се провеждат и други издирвателни мероприятия, едното от което тече и в момента, проверяваме информация, че на 5-и този месец около 18.00 часа автомобилът на господин Сертов е бил в района на град Петрич.

Лазаров допълни, че Петко Сертов и преди е пътувал в района, към Гърция, където е работел като консултант по проект.

От ръководството на МВР коментираха и операцията срещу "черното тото". В рамките й е работено с 12 души, като са били претърсени 14 адреса. Главният секретар отказа да потвърди дали президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов е получавал заплашителни SMS-и:

Образувано е досъдебно производство, мисля, че от около девет месеца.  Разследването се води в специализираната прокуратура по обективни причини. На практика това е планирана операция, при която са извършени процесуално следствени действия с 12 лица, проведени са обиски, претърсвания и изземвания в шест града, проверени са 14 адреса. Обиските, претърсванията и изземванията са направени след разрешение от Специализирания съд. Иззети са съответните веществени доказателства, иззети са компютри и други комуникационни средства. Работили сме съвместно с партньорски европейски служби по случая.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна