Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВР няма камери в близост до жилището на Сертов

МВР няма камери в района, където живее изчезналият бивш председател на ДАНС Петко СертовКадрите с бившия председател на ДАНС, заснети часове преди той да изчезне, са от камери на различни фирми и институции, но не и от такива на полицията. Оказа се, че най-близката камера на МВР в района на НДК се намира на кръстовището на булевардите "Витоша" и "Патриарх Евтимий". В немалки части на центъра, както и в кварталите полицията няма камери.

Началникът на видеонаблюдението в полицията Мирослав Ташев обясни, че 10 от камерите на полицията в София не работят, а други шест са с лоша картина.

Системата за видеонаблюдение е изградена в централна градска част, преглеждали сме записи от камерите, но не сме установили негово преминаване през зоните, в които имаме ние видеонаблюдение. Ако не се е движил в централната градска част, ние няма как да го видим.

След изчезването на Петко Сертов са преглеждани записи от камери на МВР, но автомобилът, с който се предполага, че се придвижва бившият председател на ДАНС, не е бил забелязан. Оказа се, че не работи и софтуерът за автоматично засичане на номер на автомобил. Така полицията, ако издирва лека кола, трябва служителите с часове да преглеждат записи.

От МВР нито потвърждават, нито отричат информацията, че вероятно Петко Сертов е преминал на гръцка територия. Криминалисти обясниха обаче, че след като е качен като изчезнал на страницата на Интерпол, гръцките власти също са длъжни да го издирват.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна