Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Родители искат да се въведе максимално допустимо тегло за учебниците

Снимка: БГНЕС

Родители предлагат да се въведе максимално допустимо тегло за учебниците, стана ясно на дискусия на образователния портал "Академика БГ".

За да стане съдържанието на учебниците по-достъпно за учениците, първо трябва да се опростят учебните програми, каза началният учител Юлияна Коцева:

Проблем, който отказва децата от ученето е, че сегашното поколение е деца виждащи. Те възприемат света, виждайки нещата. За тях са изключително интересни интерактивните уроци, както и новите варианти на електронни учебници. Учебната програма трябва да бъде олекотена, вследствие на което вече да се направи една цялостна промяна и на учебното съдържание.

Анелия Мануелова, също начален учител, каза, че децата се затрудняват от високия академичен стил, на който са написани учебниците:

Аз служа като преводач на учебниците на учениците. Все пак не трябва да изпускаме и факта, че трябва да научим децата и да четат, да осмислят информацията. Първото нещо, което те по принуда трябва някак да го направят, е да прочетат урока, но този текст наистина така трябва да бъде поднесен, за да бъде разбираем за тях.

В учебниците има и фактологични грешки, казаха учителите.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна