Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестиращи блокираха жп гарата в Горна баня

Снимка: БГНЕС

Около 200 души блокираха тази вечер пътническия влак от София за Перник на гарата в столичния квартал Горна Баня.  Така те протестират срещу недостатъчния брой мотриси, които минават от там. Пред "Хоризонт" Здравко Мерджов, директор експлоатация в "БДЖ пътнически превози" ЕООД, се извини за причинените неудобства и обяви, че още утре проблемът ще бъде решен. 

В момента изпитваме недостиг на четиривагонни мотриси. Както всички знаят преди няколко дни на спирка Мурсалево стана един удар, при който изгубихме още една четиривагонна мотриса. Малко преди това на гара Септември една четиривагонна мотриса също се удари и я изгубихме, но проблемът със състава на влаковете ще бъде решен още утре, като мотрисите бъдат подменени със състав от локомотив и пет вагона. Така ще можем да поемем пътникопотока. 

Заради протеста на пътниците министърът на транспорта Ивайло Московски разпореди на ръководството на БДЖ да бъде създадена необходимата организация за нормалното влаково движение в района на жп гара Горна баня. По негово настояване още от утре "БДЖ - Пътнически превози" ще включи достатъчен брой вагони във влаковете, които се движат по жп линията София - Перник, за да се осигури комфорт на пътниците.

Служителите, които не са извършили ефективно разпределение на вагоните по натоварените направления ще бъдат санкционирани. 



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени