Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Руски медии: Правителствена делегация от България отива в Москва заради "Южен поток"

Руското енергийно министерство засега не е съгласувало дата за среща с българската страна

| обновено на 17.12.14 в 11:04
Снимка: БГНЕС

Руското енергийно министерство засега не е съгласувало дата за среща с българската страна по "Южен поток", предаде ТАСС, позовавайки се на говорител на министерството.

Българската страна се обърна към енергийното министерство с молба за среща по "Южен поток", но датата на срещата засега не е съгласувана, казал източникът.

По-рано руската агенция "Новости" съобщи, позовавайки се на министъра на икономиката Божидар Лукарски, че българска правителствена делегация ще бъде в Москва в петък за разговори с руския министър на енергетиката Александър Новак във връзка с "Южен поток".

България никога не е имала намерение да спира проекта "Южен поток", ние винаги сме искали той да бъде реализиран, заявил Лукарски в кулоарите на икономическия форум на страните от Централна и Източна Европа с Китай, който се провежда в Белград.

Според ТАСС, ако Москва потвърди, че спира изграждането на "Южен поток", българската страна ще предложи алтернативни варианти за неговото продължаване. Предполага се, че става дума за идеята, която вече беше изпратена до Европейската комисия – страната ни да изгради на своя територия газоразпределителен център за целия регион.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна