Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава издирването на мъжа, който пострада в района на връх Ботев

| обновено на 21.12.14 в 17:53
Снимка: ЕПА/БГНЕС

17 планински спасители издирват мъжа, който пострада по време на преход в района на връх "Ботев". 35-годишният Генчо Генов от Сливен е успял да сигнализира планинската спасителна служба и се предполага, че се придвижва към хижа "Плевен", съобщи за "Хоризонт" дежурният Иван Драгошинов:

В 12,07 часа получих обаждане от връх "Ботев". Пет човека от Сливен, група туристи, са тръгнали от заслон "Ботев" към върха и по пътя, тъй като и в момента времето е с ураганен вятър и мъгла, единият от тях се загубва по пътя за връх "Ботев", отклонява се, и според него, е хванал една маркировка за към хижа "Плевен". За зла участ по пътя се подхлъзва, пада в някакъв улей и си изкълчва крака. Опитва се да си помогне, но уви, неуспешно. Вече направихме връзка с този човек и го помолихме да щади телефона си, да седи на място. Екипи междувременно тръгнаха от Троян, от Карлово, от Калофер, за да могат да го локализират и да го извадят от тази ситуация, в която се намира. 

На въпрос има ли шансове в рамките на светлата част на денонощието той да бъде открит, Иван Драгошинов отговори:

Не мога да кажа, не мога да се ангажирам с нищо, тъй като времето е ужасно. Нашите екипи ще направят всичко възможно да достигнат по най-бързия начин, но съгласете се, че в това време много трудно може човек да бъде намерен.

Ако пострадалият не бъде открит, акцията по издирването ще продължи и през нощта.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна