Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дарина Владова: Хората, които даряват за децата на "Българската Коледа", стават все повече

Снимка: www.bgkoleda.bg

За да е ефективна и успешна всяка кампания, "Българската Коледа" избира тема в областта на детското здравеопазване, върху която се фокусират усилията и се търсят решения. Това се случва след консултация с водещи специалисти в областта на детското здравеопазване и с родители.

Тази година кампанията на инициативата "Българската Коледа" е насочена към децата с вродени заболявания. Целта е те да бъдат подпомогнати със специализирана диагностика, генетични изследвания, медикаментозно лечение, рехабилитация. "Българската Коледа" би могла да помогне на тези деца и като замени морално и технически остарялото в момента оборудване с високотехнологична апаратура за прецизна диагностика и съвременно лечение, каза в предаването "Преди всички" Дарина Владова от екипа на "Българската Коледа" към президентството.

По думите й "Българската Коледа" не се ограничава само в подпомагането на конкретни деца и конкретни заведения, а фокусира и проблемите в детското здравеопазване и насочва вниманието към това да се търси решение за всеки един от тях.

Всички вярваме, че по Коледа ставата чудеса. Има добри хора, които не само вярват, но и помагат чудесата наистина да се случат. Изключително горда съм и мога да заявя, че хората, които щедро отварят сърцата си, за да дарят за тези деца, стават все повече, сподели Дарина Владова.

Цялото интервю с Дарина Владова можете да чуете в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна