Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валери Божинов и Андрей Гълъбинов блестят за отборите си в Италия

Андрей Гълъбинов и неговият "Ливорно" са на 3-то място в италианската Серие Б
Снимка: БГНЕС

Валери Божинов беше титуляр при победата на "Тернана" с 1:0 у дома срещу "Модена" в среща от 20-ия кръг на втора дивизия в Италия. Българският нападател остана на терена до 74-та минута, когато беше заменен от Фабио Чераволо. В края на първата част Божинов имаше възможност да се
разпише, но пропусна от добра позиция пред вратата на съперника. Фелипе Авенати вкара в 82-та минута за успеха в полза на "Тернана", носейки трите точки. Отборът заема 14-то място в класирането с актив от 25 точки.

В друга среща от кръга нападателят Андрей Гълъбинов беше титуляр при равенството на "Ливорно" 0:0 като гост срещу "Виченца". Българският национал получи жълт картон в 54-та минута и остана на терена през всичките 90 минути, като беше един от най-активните на терена. "Ливорно" заема третото място в класирането с актив от 31 точки.

Защитникът Павел Виданов остана на резервната скамейка и не влезе в игра при победата на "Трапани" с 4:1 у дома над "Авелино". "Трапани" е на седмата позиция в италианската втора дивизия с 30 точки.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна