Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отбелязваме Деня на бащата

| обновено на 26.12.14 в 09:52
Снимка: goliamotosemeistvo.com
На 26-ти декември и в България се отбелязва Денят на бащата. Това е празник, на който се чества бащинството и родителските грижи на мъжете. Обикновено на този ден се правят подаръци на бащите и семейството празнува заедно през деня. В повечето страни Денят на бащата е светски празник. Той съществува навсякъде по света, но се отбелязва на различни дати. Православната църква го чества на 26 декември.

В София бащите от асоциация "Детство и с тати", асоциация "Член 24" и фондация "Бащи за отговорно родителство" организират нетрадиционна форма на протест срещу нереформираното, според тях, законодателство и работата на институциите. Те ще измолят, символично, помощ от арменския поп, станал нарицателно за последна надежда. Панчо Малезанов пояснява:

Сега ще искаме още законодателни промени, като и промени в работата на социалните. Искаме да им бъде направена методология, по която да работят, тъй като те работят абсолютно хаотично. Много от тях, бих казал, почти неграмотни. Не е толкова за нашите права, колкото за правата на наште деца. Така се разглежда вече този проблем. Освен законодателни промени е необходимо и да се спазва закона, а съдебната практика е изключително порочна.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна