Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

3 млрд. и 117 млн. лв. са изплатени на вложителите в КТБ, пише "Монитор", като цитира изказване на премиера Бойко Борисов.

Вестник "24 часа" извежда като акцент думите на Борисов, според когото 2014 година е била ужасна. По повод призив на лидера на ДПС Лютви Местан премиерът да се освободи от "Патриотичния фронт" и ако не, може да има предсрочни избори, Борисов заявява, че това е съвет, който не го засяга.

Всички централни всекидневници отделят внимание на поевтиняването на цената на горивата. "Празничен бонус: Дизел - 2.09 лв., А95 за 2.19 ", пише вестник "Труд". Добрата новина за потребителите е, че специалистите прогнозират запазване на тенденцията за по-ниски цени.

Последно толкова евтин бензин имаше преди около пет години, припомня "Телеграф". Тогава обаче шофьорите плащаха на държавата акциз от 68 стотинки на литър, сега ставката на налога е по-висока - 71 стотинки.

"Хайки за данък кола", предупреждава от първа страница вестник "Стандарт". От Нова година общините ще получават всекидневно информация за регистрациите в КАТ и така никой няма да може да си спестява налога. По закон, нередовните платци дължат данъци за 5 години назад, допълва вестникът.

Двойно повече круизи във Варна и Бургас, информира "Преса". Само на морската гара втв Варна, която обичайно посреща по двайсетина пътнически кораба годишно с около 11 000 пасажери, до края на октомври са акостирали 40 плавателни съда с 25 000 туристи. Двойният ръст се дължи на кризата в Украйна, заради която круизните компании променили маршрутите си, казва пред изданието директорът на "Пристанище Варна" Божидар Чапалов.

88 души са преминали през токсикологията на "Пирогов" заради препиване по Коледа, това е водещото заглавие на "Монитор". Рекордьор е 59-годишен софиянец, приет за лечение с 5.2 промила алкохол.

Частни старчески домове правят нарушения, като масово не водят задължителните медицински досиета на потребителите си, е сред другите водещи теми за вестник "Монитор". Изданието цитира данни на Агенцията за социално подпомагане, според които се отчита и сериозна липса на обслужващ персонал в домовете за възрастни хора.

Добри новини за производителите на зеленчуци: 5 пъти по-големи евросубсидии се очакват през следващия програмен период според вестник "Труд". Тази година производителите получиха по 30 лв за декар, като последната субсидия от програмния период 2007 -2013 година, а догодина ще кандидатстват за помощ от 145 лв за декар. За новите помощи ще се кандидатства през март догодина, припомня изданието.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна