Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дете почина пред Спешното на болницата в Разград

| обновено на 29.12.14 в 15:33
Снимка: БГНЕС
8-годишно дете от заветското село Иван Шишманово почина пред Спешното отделение на болницата в Разград. По случая е образувано досъдебно производство. 

Момчето е доведено от родителите си около 18 часа снощи с болки в корема. От дежурния лекар е поставена диагноза "чревна непроходимост" и детето е изпратено за ехография и допълнителни изследвания. След консултация с педиатър е пренасочено към хирург, но поради липса на детски хирург в Разград, то е препратено към Варна. Около 19 часа и 15 минути състоянието на детето се влошило и родителите се върнали с него в Спешното отделение, където детето починало.

Тежък токсичен колит е причинил смъртта на момченцето, сочи заключението на съдебния медик, извършил аутопсията в Русенската болница. От полицията в Разград съобщиха, че са назначени допълнителни микробиологични изследвания. Продължава разследването на обстоятелствата по трагичния случай.

Назначена е моментална проверка на Агенция "Медицински одити на РЗИ" по случая с починалото дете в Спешното отделение в Разград, обяви министърът на здравеопазването д-р Петър Москов. Той обясни, че резултатите от тази проверка ще бъдат публични и ще станат ясни в първите дни на следващата година. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна