Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благой Найденов ще се състезава за България благодарение на Гриша Ганчев

Благой Найденов ще се състезава за България благодарение на Гриша Ганчев
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Олимпийският и световен шампион по бокс за младежи в категория 56 килограма Благой Найденов остава в България и ще се състезава като аматьор поне до Олимпийските игри през 2016 година. 18-ет годишният състезател се е отказал от идеята да премине при професионалистите, след като е получил предложение от собственика на футболния отбор „Литекс“ Гриша Ганчев.

С г-н Ганчев се видяхме няколко дни преди Коледа. Той ме познава, харесва ме много като стил на игра, като човек, като всичко, стиснахме си ръцете и така. Много хора писнаха, когато се разбра, че ще играя професионален бокс, стана им гадно, опитваха се да ме задържат, но пак повтарям - човекът, който ме задържа да остана да играя бокс в България е Гриша Ганчев, заяви Найденов.

Олимпийският шампион сподели още, че Гриша Ганчев ще му плаща заплата, но спортното министерство ще трябва да продължи да финансира подготовката му.

Найденов остава в „Славия“, след като проблемите с клуба са вече решени, тъй като е имало недоразумение, след като са подписали предварителния договор за професионалния бокс.

Те искаха да си плащаме. През миналата седмица не ни пуснаха във фитнеса. За нас беше обидно, защото ние сме си като у дома в Славия след толкова години. След това говорихме с тях и те казаха, че вече няма проблем и ще можем да тренираме, каза треньорът на боксьора Аспарух Георгиев.

Благой Найденов заяви, че на първо място иска да спечели турнира за Купа "Странджа", след това всички останалите турнири, в които участва, както и да завоюва квота за олимпийските игри в Рио де Жанейро 2016.

 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна