Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красимир Трендафилов: Ако федерацията не промени отношението си към „Дунав“ от следващия сезон няма да съм президент

Красимир Трендафилов: Ако федерацията не промени отношението си към „Дунав“ от следващия сезон няма да съм президент
Снимка: ЕПА/БГНЕС

От решенията напоследък на Българската федерация по баскетбол считам, че федерацията много обича хора, които дават пари за баскетбола и никак не обича хора, които задават неудобни въпроси, които се противопоставят на всяко тяхно решение,  каза президентът на „Дунав 8806“ Красимир Трифонов, след като арбитражната комисия е потвърдила наказанието за клуба от един мач без публика и 1000 лева глоба.

Това го считам като наказателна акция срещу нашия клуб. Преди Коледа проведох среща с всички по-големи спонсори на клуба. Тяхното единодушно решение е, че ако давайки пари в баскетбола ние ще търпим негативи, започваме да преосмисляме нашето оставане в баскетбола като цяло. Ако федерацията не предприеме някакво ревизиране на отношението към нашия клуб, мога да ви заявя, че от следващия сезон няма да съм президент на клуба, заяви Трифонов.

Той посочи, че бюджетът на "Дунав" до края на сезона е осигурен на сто процента.По думите му идеята на спонсорите е мачовете да се играят пред пълна зала с хора, а не без публика, като такъв тип наказания са неприемливи.

За поведението на публиката, която със сигурност не граничи с непристойни и хулигански прояви, са виновни съдиите и дежурните делегати. Две трети от дежурните делегати са с над седем грешки, което означава, че не са издържали изпита. Искам да предизвикам една полемика, защото не може и мен лично да ме наказват с глоба от 1000 лева, защото съм казал, че г-н Амиорков е неподготвен и некомпетентен. Самата федерация го е констатирала и г-н Амиорков има 8 грешки, заяви Трифонов и допълни, че на въпрос към президента на БФБ Георги Глушков защо неиздържали изпита съдии и делегати се пращат на мачове, Глушков заявил, че "няма кандидати и затова се прави компромис".

Трифонов каза още, че както е тръгнало догодина първенството ще се състои от максимум три отбора.

Тогава искам да видя как ще се развива баскетбола. Всички говорят, че съдебната система е нереформирана, но по-нереформирани от нея са федерациите.Така като гледам, федерацията може тази година да вземе повече от клуба, отколкото тя дава като субсидия, коментира Трифонов и посочи, че субсидията за Дунав 8806 е 13 600 лева на година. Годишният бюджет на клуба, който се осигурява от спонсорите, е около 30 пъти повече, като тук се включват и парите за мъжкия отбор на Дунав.

 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна