Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Окончателно: Без трансфери в "Барселона" до 2016-а година

Окончателно: Без трансфери в "Барселона" до 2016-а
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Барселона" няма да може да привлича нови футболисти в следващите два трансферни прозореца т.е. до 1-ви януари 2016-а година. Освен това ръководството на клуба ще трябва да плати и глоба от 450 000 швейцарски франка. Окончателното решение е на Спортния арбитражен съд в Лозана.

Съдът отхвърли като неоснователно искането на каталунския клуб за отмяна или намаляване на забраната. На 2-ри април 2014-а година Дисциплинарният комитет към ФИФА излезе с решение да санкционира отбора заради "груби нарушения на правилата за привличане на чуждестранни футболисти под 18 години". Впоследствие от международната централа решиха да забавят наказанието с цел по-детайлно проучване на ситуацията. "Червено-сините“ имаха възможността да закупуват нови попълнения и се възползваха с пълна сила през изминалия летен трансферен прозорец. След него от ФИФА повторно наложиха същата санкция, която беше оспорвана от "Барселона" на всички възможни инстанции.

Ръководството на клуба има право да подновява вече изтичащи договори на футболисти, какъвто, например, е случаят с Даниел Алвеш. В отбора могат да се връщат и преотстъпени под наем играчи като Жерард Деулофеу, Денис Суарес и Кристиан Тейо. От "Камп Ноу" могат и да продават свои футболисти, счетени за ненужни от спортно-техническото ръководство. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна