Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Транспортният министър разпореди засилен контрол на превозните средства

Снимка: БГНЕС

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски разпореди засилено присъствие на екипите на "Автомобилна администрация" по основните пътни артерии и в районите на автогарите във връзка с очакваното увеличение на пътуващите в днешния ден. Това съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Служителите на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ трябва да следят всички чакални на гарите да бъдат отоплени. Холдинг "Български държавни железници” трябва да осигурят около 10 хиляди допълнителни места във влаковете по най-натоварените маршрути в страната.

Екипите на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ ще контролират районите на големите автогари, жп гари, летища, както и на граничните пунктове и основни пътища. Инспекторите следят основно за износени и разкъсани гуми, спукани спирачни дискове, счупени стъкла и огледала, неработещи светлини на превозните средства и руги неизправности, свързани с безопасността. Проверява се спазването на времето за управление и почивка на водачите, както и изрядността на превозните документи.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна