Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Пловдив ще плати правата за Световното по гребане през 2018-а година

Община Пловдив ще плати правата за Световното по гребане през 2018 година
Снимка: www.plovdiv.bg

100 000 евро ще плати община Пловдив за правата да проведе световното първенство по гребане за мъже и жени през 2018-а година. Решението беше взето на извънредно заседание на Общинския съвет. 45 съветници гласуваха "за", а един се въздържа. Средствата ще бъдат преведени на Международната федерация по гребане.

Спортното събитие е изключително важно и престижно за града ни, защото само телевизиия "Евроспорт" ще направи 70 излъчвания на първенството, коментира кметът Иван Тотев.

FISA трябва да получи авансово общо половин милион евро, но по думите на Тотев Общината няма да плаща цялата сума. Тя ще бъде преведена, след като Българската федерация по гребане кандидатства пред спортното министерство за финансиране с 400 000 евро. В случай, че парите не бъдат отпуснати, федерацията, Организационен комитет на Пловдив и "БФГ Организационен комитет" ще трябва да я поемат.

До 2017-а година се очаква да бъде изграден и вторият гребен канал в Пловдив, който ще е успореден на сегашния. Това съоръжение ще позволи на града да е домакин на шампионати от най-висок ранг.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна