Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветя пред посолството на Франция у нас за загиналите при атентата

Снимка: БГНЕС
Пред френското посолство в София и днес граждани поднасят цветя и палят свещи в знак на съпричастност към трагичните събития. Представители на български държавни институции и на дипломатически мисии у нас оставят своите послания в книгата за съболезнования.

Цветя, запалени свещи и послание на лист хартия оставят от вчера граждани пред сградата на посолството на Франция на столичната улица "Оборище". Едно от тях гласи: Моето семейство и внуците ни скърбим за вас и вашите семейства. Да живее свободата на словото.

В снега са забити моливи в знак на съпричастност за загиналите журналисти и карикатуристи при атаката вчера в сградата на френския вестник "Шарли ебдо".

Днес посолството на Франция вече е оградено с метални заграждения, засилена е и охраната тук на улица "Оборище". В посолството е отворена книга за съболезнования. На голямо пано са окачени снимките на четиримата карикатуристи от "Шарли ебдо", които намериха смъртта си вчера заедно с още осем други.

Дойдоха и посланниците на Гърция и САЩ, за да поднесат своите съболезнования лично към френския посланик тук. Отзова се и председателят на Народното събрание Цецка Цачева, която заедно с френския посланик поднесе цветя пред сградата на посолството.

Скръб към жертвите, ярост към терористите, категорична решимост в дух на солидарност и единство към цялата демократична общност, да продължим битката за отстояване на демократичните ценности на съвременната цивилизация
- призова в обръщението си председателят на Народното събрание Цецка Цачева.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна