Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветана Пиронкова с нова победа в квалификациите на турнира в Сидни, влезе в основната схема

Цветана Пиронкова продължава с победите на турнира в Сидни
Снимка: БГНЕС

Цветана Пиронкова продължава с победите на тенис турнира в Сидни с награден фонд 731 хиляди щатски долара, след като отстрани американката Никол Гибс с 6:3 и 6:1 в мач от последния кръг на квалификациите. Благодарение на успеха Пиронкова, която ще защитава титлата си от Сидни миналата година, в първия кръг на основната схема ще срещне Анджелик Кербер, Доминика Цибулкова, Флавиа Пенета или Каролина Плишкова. Все още не е е ясна следващата съперничка на нашата тенисистка, като името и ще стане ясно по-късно през деня, когато бъде изтеглен жребият за поставяне на квалификантките в схемата.

Мачът започна със сериозно предимство за Пиронкова, която проби два пъти подаването на американката и поведе с 4:0. Пиронкова имаше възможност за още един пробив, но съперничката ѝ успя да намали резултата до 3:4. Българката обаче взе своя сервис гейм и с още един пробив сложи край на първия сет.

Пиронкова поведе с 4:0 и във втория,а след това взе подаването си с четири поредни точки. В следващия гейм Пиронкова пропусна първия си мачбол и позволи на американката да вземе гейм при свой сервис, но след това затвори мача с 6:1.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна