Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кандидатите за председател на ВКС изразиха надежда за справедлива процедура в борбата за идеи

Кандидатите за председател на ВКС Павлина Панова и Лозан Панов заявиха, че се надяват на справедлива процедура и борба на идеи.

Панова коментира изказването на министъра на правосъдието Христо Иванов, че изборът е предрешен, като посочи, че силно се надява това да не е така. Панова добави, че е успяла да надгради концепцията си от миналия конкурс, при който не беше избран председател на съда, но непредвидими обстоятелства - инцидентът със съдия Панов, са създали възможност той да има предимство при провеждането на избора. По думите й, Панов не е можел да участва в процедурата за известно време и е представил концепцията си месец след нея. Според нея това е създало възможност той да се базира на нейната концепция, да използва някои от възгледите й и да представи по-актуална концепция.

Пред журналисти съдия Панов заяви, че не трябва да има предрешеност на избора и състезанието между него и Панова трябва да се проведе чрез борба на мнения и правен дебат. По повод на инцидента с него, при който той беше блъснат от автомобил, Панов заяви, че твърденията за умисъл според него са нелепи.  Той добави, че не иска да се ползва с предимство по време на конкурса и не е искал инцидентът с него да става причина за отлагане на процедурата.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна