Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стотици подкрепиха подписка в Бойчиновци срещу спирането на влакове

Около 500 жители на Бойчиновци са подкрепили подписка срещу спирането от днес на пътнически влакове от за Монтана. Хората настояват решението на ръководството на БДЖ да бъде преразгледано и излагат аргументи, според които то ще затрудни десетки пътуващи за работните си места и ученици.
Около 70 деца от Бойчиновци на възраст над 14 години ежедневно ползват пътнически влакове, за да отиват и да се връщат от училище. Спирането на част от тях ще затрудни лечението на хора с тежки заболявания, които използват най-евтиния транспорт, за да посещават здравни заведения в региона. На железопътния транспорт разчитат и онкоболни за процедури в специализирания диспансер във Враца. Ощетени са още поне 20 жители на община Бойчиновци, които работят в Монтана.
Затрудненията ще бъдат още по-големи след 1-ви февруари, когато спират и бързи влакове за София, от което най-много засегната ще бъде община Лом.
Инициаторите на подписката твърдят още, че в района няма удобни автобусни линии, които да компенсират липсата на железопътни връзки. Документът е предаден в областната администрация. Ако исканията на подкрепящите подписката не бъдат удовлетворени, те ще се съберат на мирен протест в неделя на гарата в Бойчиновци.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени