Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пиронкова продължава с победите в Сидни, чака на 1/4 финал Саманта Стоусър

Цветана Пиронкова се класира за 1/4 финалите на турнира в Сидни
Снимка: БГНЕС

Цветана Пиронкова продължава с победите си на тенис турнира в Сидни с награден фонд 731 хиляди щатски долара, на който през миналата година спечели първата си титла от турнир на Женската тенис асоциация (WTA). Българската тенисистка, която стартира от квалификациите, си осигури място на 1/4 финалите, след като американката Мадисън Кийс се отказа заради контузия при резултат 6:4 и 1:4 в мач от втория кръг на надпреварата. За Пиронкова това е 13-а поредна победа в Сидни (заедно с мачовете от 2014-а), с която тя спечели близо 20 хиляди долара от наградния фонд и 125 точки за световната ранглиста.

Мачът между Пиронкова и Кийс започна с разменени геймове при сервис до 4:4. След това американката взе своето подаване и поведе с 5:4, а след това стигна до възможност за пробив, който се оказа и сетбол и поведе с 6:4. Пиронкова обаче реагира и още в първия гейм стигна до възможност за пробив и дръпна с 1:0. След това българската тенисистка затвърди пробива при своето подаване и дори проби за втори път американката за 3:0. При 4:1 за Цвети Мадисън Кийс реши да прекрати участието си поради контузия в дясното рамо.

Името на следващата съперничка на Пиронкова ще стане ясно по-късно днес, след двубоя между представителката на домакините Саманта Стоусър и Барбора Захлавова Стрицова от Чехия.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна