Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прекъсната е жп връзката между Северна и Южна България, твърдят от синдикатите

Снимка: БГНЕС
Напрежението в системата на БДЖ расте. След спирането на шест влака по линията Карлово - Тулово не могат да се осъществяват връзки с Южна България, съобщи за "Хоризонт" Димитър Динев - председател на Стачния комитет към Синдиката на железничарите към КНСБ.

След рязкото намаляване на влакове по линията между Горна Оряховица и Стара Загора се прекъсва жп връзката между Северна и Южна България и в рамките на един ден не е възможно пътуването в двете посоки. Силно проблемно, според Димитър Динев, е спирането и на влакове по линията Сливен-Димитровград, където жп транспортът е бил единствен за работниците, които пътуват от селища по линията Карлово - Тулово през Розовата долина.

Синдикатът на железничарите към КНСБ очаква ситуацията в БДЖ да бъде основна тема на извънредното заседание на транспортната комисия в Народното събрание.

Димитър Динев обясни, че едва през февруари ще стане ясно дали ще има стачка. Тогава ръководството на компанията трябва да обяви следващия транш от спрени влакове, както и с какъв процент ще бъде намален персоналът в сектора.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна