Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Днес повдигат обвинения срещу задържаните от престъпната група за "мокри поръчки"

Снимка: БГНЕС

Продължава установяването на дейността на разкритата при спецоперация на столичната полиция престъпна група за поръчкови убийства. Очаква се днес да стане ясно на колко от задържаните 10 души ще бъдат повдигнати обвинения. Операцията продължи до късно снощи.

Помощник главният секретар на МВР Георги Костов не съобщи нови данни за операцията след края на заседанието на вътрешната комисия в парламента, на която присъства и той.

В момента има процесуално-следствени действия под надзора на специализираната апелативна прокуратура. Нека се съберат необходимите веществени доказателства, нека се повдигнат обвинения и ще получите съответната информация.

Престъпната група, която беше разбита, подозирана за няколко поръчкови убийства и за няколко опита за убийства в София. Един от опитите за убийство е стрелбата срещу Георги Семерджиев, познат като Жоро Шопа, близък на Евелин Банев-Брендо от пролетта на миналата година. Близо двеста полицаи, жандармеристи и прокурори участваха в акцията. Престъпната група е подозирана, освен за организиране на поръчкови убийства, и за наркоразпространение и притежание на оръжие, както и за побой и за рекет.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени