Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жителите на село Генерал Тодоров остават в стачна готовност

Снимка: БГНЕС

Въпреки решението да не бъдат спирани повече влакове жителите на петричкото село Генерал Тодоров остават в стачна готовност.

Подписката сред жителите на селото все още е актуална и под нея стои категоричното несъгласие на 400 човека с намерението да бъде спрян влакът Петрич - София в 14.08 часа. Това е най-удобният транспорт, който използват учениците и работещите в общинския център, за прибиране у дома. На практика той е и единственият, след като строителството на Лот 4 на автомагистрала "Струма", което е спряло, откъсна селото от пряк автомобилен път, потвърди и кметът на Петрич Вельо Илиев.

Забави се Лот 4, в момента не се работи. Пътят е много тежък и на практика жп транспортът им е най-удобен, за да идват от Петрич. Учениците специално тази връзка им е много удобна, като приключат учебните занятия веднага да се прибират, обясни кметът Вельо Илиев.

Жителите на Генерал Тодоров се заканиха вчера, че ако спрат следобедния влак Петрич - София, ще демонтират релсите. И макар че напрежението леко спадна, след като днес бяха информирани от общинския кмет за замразяване на решението за спиране на влакове от 1-ви февруари, недоверието остава.

Дано да е крайно решение, защото всеки януари месец от две-три години минаваме през това напрежение, допълни Вельо Илиев.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна