Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Чуждите инвеститори у нас се оплакват от проблеми с разрешителни и регулации

Чуждите инвеститори у нас се оплакват от бавно издаване на разрешителни и множество излишни регулации. Това са заявили пред министъра на икономиката Божидар Лукарски от ръководството на германското предприятие за преработка на мед "Аурубис България".

Въпросът за намаляване на административната тежест и регулациите се поставя за втори път в рамките на седмица на вниманието на министъра на икономиката. Ръководството на германската компания у нас е посочило като препятствие пред развитието на икономиката и липсата на добре развита железопътна и шосейна инфраструктура. Изнесена е била и статистика, според която цената на електроенергията за индустрията у нас е сред най-високите в региона. Не е била подмината като проблем и нереформираната съдебна система.

Това е втората среща на управителния екип на предприятието в Пирдоп и министър Божидар Лукарски. На нея от икономическото министерство са уверили, че правителството работи за ускоряване на административните процедури и за намаляване на лицензионните и регулаторните режими.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна