Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДПС обвини патриоти и реформатори за уволненията на държавни служители

Снимка: БГНЕС
Заместник-председателят на ДПС Станислав Анастасов обяви, че за последния месец правителството е уволнило 30 служители с висше образование. С тях уволнените служители, припознати като приближени до ДПС, са 295. От представеното става ясно, че по-голямата част от местата са заети от представители на ГЕРБ.

Те имат само една-единствена вина – припознати са по един или друг начин като близки до ДПС. Брутално уволнените са жертва на политическата репресия на две ксенофобски партии – Патриотичния фронт и Реформаторския блок, заяви Анастасов.

Всички тези хора, за които прочете г-н Анастасов, са хора, назначени по времето на ДПС и БСП. Те никога не са били в системата. И колкото образования да имат, когато нямаш необходимия стаж и професионализъм, увисваш като паяк във въздуха. Този геноцид, който вие приложихте върху българските граждани и върху изпитани професионалисти, хора с образование и опит, няма да може да бъде повторен за радост, но за ваша мъка, отговори заместник-председателят на групата на ГЕРБ Цвета Караянчева.

В резултат на декларацията на ДПС депутатите от ПГ на Патриотичния фронт напуснаха пленарната зала на Народното събрание.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени